Data Quickscan

Anno 2024 leven we in een data gedreven wereld. Heel veel organisaties beschikken over waardevolle data, echter deze wordt vaak onvoldoende of zelfs niet benut. De urgentie is groot. Het is niet de vraag óf u hiermee aan de slag moet gaan, maar wanneer.

Een quickscan voor een digitaliserings roadmap kan u helpen inzicht te verkrijgen in onder andere het data volwassenheidsniveau van uw organisatie, de kwaliteitsaspecten van data en zal u richting geven aan uw BI-roadmap. Met de kennis en kunde van de professionals van BI-Profile loodsen wij u graag door deze data gedreven wereld.

Waar sta je als organisatie op die datavolwassenheidsladder en hoe bereik je de volgende trede?

Elke organisatie heeft datagericht werken wel op de agenda staan, maar zien ook veel uitdagingen om überhaupt een start te maken. Hoe kom je tot een gedegen advies richting het bestuur? Het toewerken naar zo’n adviesrapport vergt aandacht, kennis, draagvlak en capaciteit.

Hoe ziet de quickscan eruit?

Met onze pragmatische aanpak beginnen we bij stap 1, de 0-meting. Het resultaat; inzicht in het nu. Om te weten waar je naar toe gaat dien je te weten waar je vandaan komt. Deze meting doen we over 4 assen, de kwaliteitsaspecten van data. Dit rapport geeft u een gedegen basis en inzichten voor de BI-Roadmap van uw organisatie.

Door de toenemende digitalisering is de waarde van data voor organisaties van cruciaal belang. Data gedreven business door de inzet van Business Intelligence en data analyse is voor organisaties noodzakelijk om sneller en beter te anticiperen op de veranderingen in onze dynamische wereld. Wilt u meer weten over de QuickScan? Neem dan contact met ons op!